Z obnovo fasade do večjih prihrankov

Gradbeništvo je tehnična stroka, ki se ukvarja s projektiranjem, statičnimi in dinamičnimi izračuni, gradnjo, sanacijo, obnovo in končno porušitvijo grajenih objektov. Fasaderstvo je eno od dejavnosti iz področja gradbeništva, pri kateri je kakopak glavna storitev izdelava fasade. Obnova fasade pa sodi pod fasaderstvo. Kvalitetna fasada je v času podnebnih sprememb, vedno bolj dražjih cen energije in omejenih virov energentov ključnega pomena.

Kaj je pri izdelavi in tudi obnovi fasade pomembno?

Slabo izoliran objekt lahko na določenih delih izgublja veliko energije. Preko fasadnega ovoja lahko izgubimo do štirideset procentov energije. Z menjavo oken in obnovo fasade lahko privarčujemo tudi do šestdeset odstotkov pri stroških za ogrevanje. Na dolgi rok je to vsekakor odlična izbira. Je pa tudi velik šok za vašo denarnico. Ne zmanjšujemo pa le stroškov ogrevanja temveč tudi bistveno izboljšamo kvaliteto bivalnega okolja. Slaba toplotna izolacija objekta je vzrok za nekvalitetne bivalne pogoje tako poleti kot tudi pozimi.

…primarne naloge fasade torej so:

Primarna naloga fasade je onemogočiti prehod toplote med zunanjim in notranjim delom hiše in tako preprečiti toplotne izgube objekta. Fasada s tem omogoči dodatni toplotni upor gradbeni konstrukciji. Varuje jo pred vremenskimi vplivi in onemogoča toplotne mostove. Neizolirane ali pa slabo izolirane stavbe pomenijo veliko izgubo energije potrebne za ogrevanje oziroma hlajenje objekta, zato so take fasade nesprejemljive.

Z odločitvijo vgradnje toplotno izolacijskega sistema se odločite za učinkovito rabo energije. Naložba se povrne v zelo kratkem času (ponekod že po 5ih letih), odvisno od debeline vgrajenih izolacijskih plošč ter klimatskih razmer. Hkrati pa predstavlja tudi manjšo obremenitev za okolje.

Fasadne sisteme razlikujemo po lastnosti izolacijskih materialov, fasadnih lepilih in zaključnih slojih, le ti pa omogočajo trajnost celotni konstrukciji stavbe. Če naštejemo glavne naloge fasade, so te: toplotna zaščita, zvočna izolacija, požarna zaščita, manjša poraba energije, zdravo bivalno okolje, estetski izgled, ohranitev vrednosti nepremičnine, onemogočanje propadanja gradbenih elementov in preprečevanje toplotnih mostov.

Z izbiro primernega zidarja oz. fasaderja gotovo ne boste imeli težav, saj jih je v Sloveniji ogromno. Priporočamo vam fasadersko podjetje Lisi, d.o.o. iz Šenčurja. Na trgu so že 25 let in  če nekaj ne bi počeli prav, toliko dolgo zagotovo ne bi zdržali.

s kvalitetno fasado do prihrankov

 

Vse pravice pridržane | Optiweb