Vrtna miza in stoli za teraso

Brez ustreznega pohištva terasa ne bo posebej uporabna. Na srečo imamo na voljo zelo dobre rešitve, običajno kar v kompletu kupimo pohištvo, ki je kot nalašč za takšno okolje. Osnovo predstavlja vrtna miza, ki ji dodamo še komplet stolov. S tem smo že dobro pripravljeni na izvajanje raznih aktivnosti, zaradi katerih na terasi v poletnih dneh preživljamo veliko časa. Izkaže se, da je zunanje pohištvo zelo dobro pripravljeno na takšne naloge, zato lahko pričakujemo odlično izkušnjo pri uporabi.

Seveda moramo najprej izbrati ustrezen komplet pohištva. Ni nujno, da bo kar vsaka vrtna miza dobro opravila svojo nalogo, tudi če je namenjena uporabi na terasi. Upoštevati moramo še nekatere druge dejavnike, ki odločajo o tem, kako posrečena bo oprema na naši terasi. Navsezadnje se tudi terase med seboj razlikujejo.

Skodelica kave na vrtni mizi, zraven je vrtni stol na terasi.

Vsestranska vrtna miza za vsako okolje

Zelo posrečena je lahko že kakšna kompaktna vrtna miza, ki je primerna za različna okolja. Na terasi imamo praviloma dovolj prostora, da si privoščimo tudi večjo mizo in komplet stolov, a takšno pohištvo se ne uporablja le na terasah. Tako se lahko vrtna miza znajde tudi na balkonu ali na drugih površinah, kjer nimamo toliko prostora.

Hitro se izkaže, da so zelo uporabne tudi manjše mize. Potrebujemo le nekaj prostora in že smo z ustrezno mizo dobro pripravljeni na razne aktivnosti. Tudi na balkonu lahko oblikujemo zelo prijeten ambient s kompaktnim pohištvom.

Večje vrtne mize za terase

Če pa imamo v načrtu kakšne posebne aktivnosti, predvsem piknike in podobna druženja, potrebujemo več prostora in tudi večje pohištvo. Velika vrtna miza je zelo dobrodošla, če jo nameravamo obložiti s hrano. Povabimo lahko več gostov in poskrbimo za brezhibno postrežbo, če imamo na terasi dovolj prostora in če imamo ustrezno pohištvo. Dobra vrtna miza je v tem primeru gotovo povsem nepogrešljiva.

Vse pravice pridržane | Optiweb