Steklene fasade

Izdelava fasade je postopek, ki pred izvedbo zahteva veliko tehtnega premisleka, o tema kakšne materiale uporabiti, način izdelave fasade, kako želimo, da bo objekt izgledal, premisliti pa je potrebno tudi o  drugih faktorjih, kot so kakšno svetlobo radi imeli, itd. Če želimo, da je prostor kar se da svetel, je steklo prava odločitev.

Fasade iz stekla so sestavljene iz večjih površin stekla na zunanji strani objekta, ki so narejene iz visokokakovostnih stekel in so odporne na različne vremenske vplive. Steklene fasade omogočajo maksimalen izkoristek naravne svetlobe, saj velike površine stekla omogočajo, da svetloba pronica globoko v prostor. Steklena fasada daje občutek odprtosti in lahkotnosti, prostor pa naredi tudi vizualno večji. Steklena fasada omogoča ob pravilni izvedbi, tako kot je namen vseh fasad, prihranek pri porabi energije. Prihrani se na elektriki, saj je potreba po dodatnih svetlobnih virih manjša, prostor pa se tudi pasivno segreva s sončno energijo, kar pomeni prihranek tudi pri segrevanju. Pri izbiri stekel moramo paziti, da izberemo tiste, ki so dovolj izolirana, da se poleti prostor nebi preveč segrel. Steklene fasade pa omogočajo tudi prezračevanje prostorov.

Steklene fasade se uporabljajo predvsem na javnih površinah oziroma objektih, kot so na primer poslovni objekti, ki potrebujejo dovolj svetlobe. Uporabljajo pa se tudi pri zasteklitvi različnih večnamenskih steklenih dvoran, stopnišč in podobno.

Fasadne obloge so narejene iz večslojnih lepljenih plošč in kaljenih plošč, ki omogočajo zasteklitev objektov ne glede na arhitekturo objekta. Steklene fasade tako dajejo arhitektom neomejeno kreativnost, objektom pa dajejo prepoznaven in edinstven ter moderen videz. Če potrebujete fasado, izberite kvalitetnega fasaderja, da bo le-ta zdržala veliko časa.

Vse pravice pridržane | Optiweb