Senčila izberite glede na lokacijo in vrsto doma

Nekaterim so bolj všeč takšna, drugim drugačna senčila, saj ima gotovo vsakdo svoj specifičen okus za estetiko in vsakdo svoje potrebe. Seveda pa velja pri tem pomisliti tudi na to, na kakšni lokaciji se nahaja naš dom in kakšen je. Tisto, kar je primerno za stanovanje v desetem nadstropju nekje v Ljubljani, namreč ni primerno tudi za vilo na Obali.

Senčila so vsekakor tako različna, da imate dovolj izbire glede tega, kaj boste izbrali. Najprej pomislite na to, kako pogosto uporabljate svojo nepremičnino. Če gre za vikend oziroma počitniško hišico, potem je gotovo dobro, da poskrbite za zunanja senčila trdne oblike, torej rolete ali polkna, ki bodo med vašo odsotnostjo skrbela tudi za varnost. Kadar potrebujete notranja ali zunanja senčila za svoj stalen dom, pa ravno tako premislite o nekaterih dejavnikih.

Če stanujete na območju, kjer je rado vroče oziroma če v svojem domu nimate in ne nameravate imeti klimatske naprave, potem poskrbite za zunanja senčila, ki bodo skrbela, da v vašem domu ne bo prevroče. Če živite v gosto strnjenem naselju, potem izberite notranje žaluzije, roloje ali podobno – torej nekaj, kar imate lahko pogosto spuščeno, da vas sosedje ne opazujejo skozi okno, a še vedno prepušča dovolj svetlobe. Če imate svoj dom urejen v rustikalnem stilu, potem tako zunanje kot notranje žaluzije v njem nimajo kaj iskati – odločite se za senčila z videzom tkanin na notranji strani ter za polkna na zunanji. Če je vaš dom zelo moderno oblikovan, pa poskrbite za zunanje žaluzije, notranje žaluzije, ali pa si drznite biti tudi povsem brez senčil – stekla, skozi katera se z zunanje strani ne vidi, ter komarniki, ki preprečujejo dostop mrčesu, bodo morda povsem dovolj.

Senčila vsekakor niso nekaj, kar bi lahko pri urejanju svojega doma zanemarili. Zdijo se nepomembna, a naredijo zelo veliko za končni videz naše hiše, stanovanja ali počitniške hišice.

Vse pravice pridržane | Optiweb