Prednosti urejene okolice našega doma

Medtem, ko veliko ljudem predstavlja dom zatočišče pred zunanjim svetom, je njegova zunanja okolica zelo pomembna za vsakega posameznika. To pa zato, ker nas narava pomiri in nas napolni z novo energijo. Tako je pogled na urejena drevesa, vrt in drugo rastlinje zelo sproščujoč in navdihujoč. To pa nam omogoči, da se počutimo dobro, ko smo doma. Obenem pa se bodo vsi naši družinski člani in prijatelji lahko sprostili in uživali v urejeni okolici hiše. Pokošeni travniki in urejeno rastline pa nam tudi prinese veliko prednosti v bolj vročih mesecih leta.

Urejena okolica ohlaja naš dom poleti

V poletnih mesecih lahko temperatura v notranjosti naše hiše ali stanovanja hitro naraste. Veliko ljudi pa ne ve, da je v veliki meri za to zadolžena tudi okolica hiše. Temperatura se prične kopičiti v gostem rastlinju in nepokošeni travi. Tako se počasi segreva tudi naš dom ali poslovni prostor. Pokošen travnik pa hitro razprši vročino. S tem pa se ohlaja naša nepremičnina, kar tudi zmanjša potrebe po uporabi klimatske naprave. Če želimo zmanjšati stroške hlajenja in povečati udobnost bivanja v našem domu med poletnimi meseci, nam urejanje okolice hiše nudi oboje. To je najboljši način, da cenovno ugodno in preprosto izboljšamo kakovost bivanja v našem domu.

Urejeno rastlinje zniža zvočno onesnaženost v okolici našega doma.

Trava in drevesa neprekinjeno čistijo zrak

Urejena okolica hiše ima pozitiven učinek na zdravje vseh njenih prebivalcev in obiskovalcev. Drevesa in trava delujejo kot naravni filter za prašne in dimne delce. Obenem pa odstranjujejo ogljikov dioksid iz okolja in ga spreminjajo v kisik. Posaditev dreves in trave je tako zelo pomembno na dolgi rok za vsak dom. To je še posebej res, če imamo otroke ali malo živali. Drevesa in trava varujejo zdravje vseh naših družinskih članov in tudi obiskovalcev. Obenem pa ustvarijo prijetno vzdušje polno svežega zraka v katerem lahko uživamo vsi.

Urejeno rastlinje zniža zvočno onesnaženost v okolici našega doma

Travniki, vrtovi in drevesa imajo veliko prednosti, kar se tiče zniževanja zvočne onesnaženosti našega doma. Tako znižajo do 30% hrupa, ki ga ustvarijo avtomobili in druga hrupna telesa v našem okolju. To pa je predvsem pomembno za starejše ljudi, ki želijo uživati v svojem zasluženem miru in udobju doma. Obenem pa nam odsotnost hrupa pomaga pri počitku, spanju, učenju ter drugih opravilih.

Urejanje okolice za podjetja ima mnogo prednosti

Urejanje okolice pa se seveda lahko izvede tudi za podjetja. Veliko različnih raziskav je pokazalo, da stranke raje izberejo storitve tistega podjetja, ki ima samo urejeno okolico, torej tudi pokošen travnik, posajene rože in druge dodatke. Stranke se pri njih počutijo bolje, enako pa velja za zaposlene. Vse to pa na koncu podjetjem še poveča dobiček in produktivnost zaposlenih, kar je seveda vedno dobrodošlo.

Vse pravice pridržane | Optiweb