Osebni stečaj fizične osebe

Razmere na gospodarskem trgu so res nehvaležne, od nakazil plače, brezposelnosti in še marsičesa lahko pride do neplačevanja kreditov in prevelikega zadolževanja. Zadeve se le stopnjujejo, to pa lahko kaj kmalu pripelje do tega, ko dolgov preprosto ne moremo več plačevati. V tem primeru lahko za vas pride v poštev osebni stečaj.

Osebni stečaj je postopek, ki prezadolženim fizičnim osebam ali samostojnim podjetnikom omogoča, da  poplačajo upnike, kolikor jim premoženje to dopušča, ter, da jim sodišče odpusti dolgove, ki jih ne morejo poplačati iz svojega premoženja.

Seveda v postopek osebnega stečaja ne more stopiti kar vsak ampak je za to potrebno izpolnjevati določene pogoje. Če ste brezposelni, je potrebno aktivno iskanje zaposlitve, kot stečajni dolžnik ne smete zapasti v nove dolgove, ne smete biti pravnomočno obtoženi za kaznivo dejanje proti premoženju ali gospodarstvu ter še nekaj pogojev.

Cena osebnega stečaja in priprava vse dokumentacije znaša samo 150€, nekaj imate stroškov še pri overitvi dokumentov, načeloma pa je celoten postopek veliko cenejši, kot je cena postopka osebnega stečaja za fizične znašala pred leti.

S pričetkom sklepa o osebnem stečaju se ustavijo vso rubeži in izvržbe, sam postopek pa traja od 2-5 let. Če želite še več informacij o osebnem stečaju vam svetujem, da se obrnete na spletno stran pravnapomoc.si. Na spletni strani boste našli vse potrebne podatke, o osebnem stečaju, izterjavi, pravnem svetovanju in odškodninah.

Zaživite življenje brez dolgov in obveznosti ter začnite znova, velikokrat  nam v življenju kaže slabo ampak iz vsake še tako globoke luknje se da izvleči, na finančnem področju je to morda prav osebni stečaj fizične osebe.

Vse pravice pridržane | Optiweb