Kotna sedežna garnitura je vsestranska izbira

Pri izbiri nove sedežne garniture za manjše prostore je kotna sedežna garnitura idealna izbira. Nudi prijetno udobje in učinkovito izkoristi vsak košček prostora. Odlično se prilega tudi v velike odprte prostore, pri čemer se nam ni potrebno odreči slogu in udobju. V tem primeru kotno sedežno garnituro namesto v kot raje postavimo v sredino dnevnega prostora. Na ta način ustvarimo optično delitev dveh prostorov, denimo dnevne sobe in jedilnice.

Ker ima kotna sedežna garnitura dimenzije, ki so precej večje kot pri navadni zofi, je izbira ustrezne barve precejšnjega pomena. Temni barvni odtenki kotno sedežno garnituro optično povečajo, zaradi česar deluje težko. Z živimi barvami in divjimi vzorci lahko dosežemo zanimiv estetski učinek. Toda če pri izbiri kotne sedežne garniture ne želimo biti tako drzni, lahko naši domišljiji pustimo prosto pot pri okrasnih blazinah ali odejah, ki jih postavimo na sedežno garnituro. Tako bomo prostor popestrili in mu vdahnili naš osebni slog. Prednost pri tej opciji je ta, da okrasne blazine ali odeje čez nekaj časa lahko preprosto  zamenjamo, če nam več ne bodo všeč. Pri izbiri sedežne garniture za manjše prostore je varnejše izbrati svetlejše, pastelne barve in bolj umirjene vzorce. To deluje bolj harmonično, prostoru pa podari elegantnejši značaj.

Kotna sedežna garnitura Natuzzi

Posebne mojstrovine italijanskega rokodelstva

Kotna sedežna garnitura NATUZZI je mojstrovina vrhunske kakovosti, ki se ponaša z natančno izdelavo, izbranimi materiali in dolgo življenjsko dobo. Spoznajte nekaj izjemnih modelov NATUZZI:

  • Kotno sedežno garnituro KENDO odlikuje preprosta eleganca ravnih linij, prefinjeni detajli in bogato oblazinjenje. Garnituro lahko sestavimo v različne kotne kompozicije, ki jih lahko dopolnimo s samostojnimi zofami. Posebnost tega modela v tkanini so dekorativni usnjeni všitki na naslonskih blazinah. Leseno masivno podnožje zaokroža estetsko dovršenost.
  • LONG BEACH je elegantni primerek kotne sedežne garniture, ki je oblazinjena z gosjim perjem za izjemno udobje in mehkobo. Za dodatni estetski učinek poskrbijo prefinjeni leseni pohištveni elementi, ki služijo kot odlagalne površine.
  • DUCA je impresivna kotna sedežna garnitura s širokimi nasloni za roke, udobnimi sedeži in nastavljivimi vzglavniki na hrbtnih naslonih. Izberemo lahko tudi izvedbo z inovativnimi relax počivalniki. Posebnost tega modela je avdio sistem, ki je vgrajen v naslon za roke.

Sedežne garniture po meri vaših želja

Sedežne garniture so izjemno vsestranski kos pohištva. Uporabljamo jih za sprostitev, druženje, branje ali gledanje televizije. Po napornem dnevu se sproščujoč počitek na sedežni garnituri več kot prileže. Pri izbiri sedežne garniture moramo udobje in funkcionalnost postaviti na prvo mesto. Le na ta način bomo lahko izbrali sedežno garnituro po meri naših potreb in želja. Sedežne garniture NATUZZI nudijo popolno harmonijo: brezčasen dizajn čistih linij, izbrane najkakovostnejše materiale, neskončno paleto barv in inovativne rešitve za vrhunsko udobje.

Pred nakupom sedežne garniture si moramo najprej odgovoriti na nekaj osnovnih vprašanj. Glede na razpoložljive dimenzije bivalnega prostora se moramo vprašati, kakšen model se bo najbolje prilegal v dnevno sobo. Bo primernejša kotna sedežna garniturna ali bo kombinacija troseda in dvoseda boljša izbira? Bomo zofo ali kotno sedežno garnituro uporabljali v glavnem za druženje in sedenje ali bolj za sproščanje in poležavanje? Ali bodo pri nas občasno prespali gostje? V tem primeru bo sedežna garnitura z izvlečnim ležiščem najboljša izbira: podnevi lepa zofa ali kotna sedežna garnitura, ki jo zvečer preprosto pretvorimo v udobno ležišče.

Če nam prostor dopušča, lahko iz praktičnih razlogov novi sedežni garnituri dodamo še prostor za shranjevanje, v katerem bo naša posteljnina vedno lepo pospravljena.

V kolikor želimo udobje dvigniti še na višjo raven, lahko izberemo inovativne ergonomsko oblikovane počivalnike NATUZZI Re-vive. Njihova posebnost je, da se popolnoma samodejno odzivajo na premikanje našega telesa brez premikanja vzvodov in nudijo popolno sprostitev. Ne glede na vaše želje in zahteve: NATUZZIJEVA ponudba vrhunskih sedežnih garnitur bo zadovoljila tudi najzahtevnejše.

Optimalna sedežna garnitura: dimenzije za vsak prostor

Iščete sedežne garniture po meri? Pestra ponudba modelov prvovrstnih sedežnih garnitur NATUZZI bo zadovoljila še tako specifične potrebe. Glede na razpoložljivi tloris in dimenzije dnevne sobe lahko najdemo primeren model v ustrezni dimenziji: za umestitev tako v najmanjše kot tudi v izjemno velike prostore. Pri izbiri primerne sedežne garniture moramo upoštevati, da so zofe, fotelji in kotne sedežne garniture v pohištvenem salonu videti precej manjše. V našem domu pa lahko isti kos pohištva deluje preveliko in zavzame več prostora, kot smo načrtovali. Zato je pred obiskom salona priporočljivo pripraviti skico dnevne sobe z vsemi dimenzijami. Poleg tega moramo še preveriti, koliko prostora zavzame ostalo pohištvo v prostoru, vključno s prostorom, ko so predali ali vratca omar odprti. Za lažjo predstavo si lahko pred nakupom sedežne garniture doma po tleh s pomočjo večjih škatel ali razgrnjenega časopisnega papirja približno skiciramo, koliko prostora bo zavzela naša načrtovana sedežna garnitura in koliko prostora nam bo ob tem še ostalo za nemoteno gibanje.

 

 

Vse pravice pridržane | Optiweb