Kateri ogrevalni element je najboljši

No ja na to ni ravno najboljšega odgovora, za nekatere prostore so bolj primerni radiatorji in centralno gretje, spet drugje se najbolje odrežejo toplotne črpalke, nekje električni konvektorji, nekje peči na pelete in tako naprej.

Vedno ko posodabljate sistem ali pa kupujete novega vam svetujem, da stremite k temu, da bo sistem čimbolj »zelen« oziroma prijazen do okolja in seveda k tem, da bo čimbolj varčen. Obema pogojema pa je v nekaterih primerih težko zadostiti. Najbolj pogoste so še vedno peči na olje ali pa plin, tak način ogrevanja je zelo enostaven, vendar precej neprijazen do okolja in pa drag. Na srečo je izbira ogrevalnih elementov v današnjih časih ogromna in tako se nam ni ravno težko preskrbeti s toploto.

Zelo pripravno je tudi talno gretje, če bi izrazil osebno mnenje se mi zdi najboljši ogrevalni element talno gretje v kombinaciji s toplotno črpalko za sanitarno vodo. Toplotne črpalke so prijazne do okolja, njihov izkoristek je visok. Talno ogrevanje cenik ni ravno tako visok, velik strošek je predvsem toplotna črpalka, vendar se vam sprva velika naložba povrne v vsega nekaj letih, vso nadaljnje ogrevanje ja se praktično šteje v plus. Ravno zaradi ogromno pozitivnih razlogov se mi ta kombinacija ogrevalnega sistema zdi najboljša.

Učinkovite in prijazne do okolja so tudi peči na pelete, vendar je za učinkovit in velik izkoristek potrebno zadostiti nekaterim pogojem. Ni važno katero napravo boste izbrali, najbolje je, da so proizvajalci evropski, saj vam to zagotavlja dostop do rezervnih delov, serviserjev in še kaj, načeloma pa so izdelki izdelani v Evropi tudi zelo kvalitetni.

Vse pravice pridržane | Optiweb