Kako ustvariti orientalski ambient v svojem domu

Orientalski ambient je res nekaj posebnega in če se ureditve določenega prostora v naši hiši ali stanovanju lotimo z nekaj tehtnega premisleka, lahko ustvarimo zelo eksotičen in privlačen prostor.

Če ne želite celotnega prostora v orientalskem stilu, lahko ambient popestrite že samo z nekaj izbranimi dodatki. Najprej se bomo osredotočili na primerne barve, kot so na primer vijolični, zeleni in marsala odtenki. Takšne barve so osnova za orientalski ambient in dodajo prostoru toplino. V specializiranih prodajalnah z dekorjem in pohištvom lahko najdete praktično neomejeno število različnih dodatkov: blazine za sedežno garnituro, blazine za stole, talne blazine, tabureji, dekorativne vaze, prti, knjige, pladnji, okrasni lončki, morda dodate kakšen manjši kos pohištva v posebni barvi, … Zgrešiti ne morete niti s preprogo ali nežno svetilko, ki ustvari še dodaten skrivnostni efekt. Če na vaši terasi ali v katerem drugem notranjem prostoru sedaj prevladuje peščena barva, je to odlično izhodišče za nov ambient, barve bodo namreč ustvarile prijetno spremembo.

Opremljanje stanovanja, da ne izpade kičasto

Ker pa je orientalski stil poln bogatih tkanin, površin, materialov in seveda zlate barve, lahko prostor nehote izpade preobložen in kičast. Zato ga tisti, ki ne marate prenatrpanosti, lahko kombinirate z minimalističnim stilom. Za tak navdih se obrnite na skandinavski stil opremljanja bivališča. Pridih bogatega orienta lahko na ta način združite z skandinavskim minimalizmom.

Na sredo prostora postavite še difuzor z eksotično orientalsko dišavo, zavrtite glasbo z orientalskim pridihom in se prepustite občudovanju vašega novega ambienta! Občutek bo tak, kot da ste ravnokar prispeli v Turčijo.

Vse pravice pridržane | Optiweb