Garmin ure : koliko funkcij ?

Garmin ure imajo lahko funkcije, kot so meritev razdalje, meritev srčnega utripa ter številne druge funkcije. Kdor nima težav s proračunom izbere najboljše garmin ure, razlikovati mora zgolj namen uporabe.  Merilna tehnika je lahko specifično prilagojena točno določenemu športu, zato je potrebno na takšne podrobnosti paziti.

 Osnovne, napredne in vrhunske funkcije garmin ure

Aktivni rekreativci si za izhodiščno funkcijo garmin ure izberejo meritev srčnega utripa. Meritev srčnega utripa omogoča vsaj minimalen napredek na račun treninga, bolj zahtevni pa s to meritvijo nadzirajo in krepijo tudi bolj zahtevne funkcije. To je lahko poraba maščob ali ogljikovih hidratov ter druge funkcije. Garmin je za mnoge sopomenka navigacije in orientacije, ure pri tem niso izjema. Vse garmin ure te funkcije nimajo, ker jo nekateri kupci preprosto ne potrebujejo. Pri rekreaciji v okolici doma ji ni potrebna, saj se zlahka orientirajo. Nezahtevnim uporabnikom dodatno razdalja ne pomeni veliko, važnejši je čas gibanja na prostem

 

športna ura z merilcem utripa

Garmin ura

Treniranje za maraton

Kdor trenira maraton ali želi na splošno izboljšati svoje dosežke, bo najverjetneje iskal Garmin ure s funkcijo načrtovanje treningov. Pojem trening je zelo širok, temu primeren je širok izbor funkcij. Gre lahko za nadzor treninga na točno določeno razdaljo ali v drugi točno določeni enoti, nadzor intervalnih aktivnosti z različnimi razdaljami, srčnim utripom in drugimi spremenljivkami, nadzor regeneracije in druge funkcije. V vsakem primeru, pa morajo garmin ure nuditi ustrezno podporo neprekinjeno.

Delovanje športne ure

Delovanje Garmin ure podpirajo baterije, te pa se ob daljših treningih ali tekmovanjih in vključenih številnih funkcijah razumljivo trošijo. Zato ni odveč pozornost na podatek o tem, koliko časa bodo izbrane funkcije delovale nemoteno in neprekinjeno. Ter kako potrošeno energijo nadomestimo. Pri izbiri so zelo koristni nasveti drugih rekreativcev iste ali primerljive aktivnosti.  V vsakem primeru se moramo zavedati, da klasičnega maratona ne bomo pretekli zgolj zaradi Garmin ure, se bomo pa nanj veliko bolje pripravili z njeno uporabo.

Vse pravice pridržane | Optiweb