Zaščitna stekla za dolgo življenjsko dobo mobilnika

Imate nov mobilni telefon? Čestitke! Gotovo ste ponosni, da ste si kupili izdelek, ki vključuje zadnjo tehnologijo na področju mobilnih naprav, zanj pa ste verjetno odšteli kar lep kupček denarja oziroma ga boste odplačevali celo leto ali morda kar dve. Ob novem mobilniku smo vsaj prvih nekaj dni izjemno navdušeni in več ur časa si vzamemo, da poskrbimo za vse nastavitve, s katerimi ga prilagodimo svoji osebni uporabi. Kaj pa varnost? Tudi na to ne gre pozabiti.

Kako zaščititi mobilni telefon?

zaščita mobilnikaMobilne naprave potrebujejo tako fizično kot programsko zaščito. Za zaščito vsebin in programske opreme je dobro poskrbeti s primernim protivirusnim programom, prav tako pa velja namestiti aplikacijo za čiščenje telefona, s čemer se znebimo nekoristnih »ostankov« ter neuporabnih datotek, hkrati pa pospešimo delovanje. Vedno je dobro pomisliti tudi na varnostno kopiranje vseh vsebin oziroma za zlaganje fotografij, posnetkov in drugih informacij v oblak oziroma na drugo napravo.

Kaj pa fizična zaščita? Veliko pogosteje kot okvara mobilnega telefona zaradi virusov in podobnih težav, se nam pripeti fizična poškodba naprave. Nekatere nezgode so posledica lahkomiselnosti – tako je marsikdo telefon že opral v žepu hlač ali jakne, ko ga je uporabljal ob vodi, mu je ta padel v vodo in podobno. Še pogosteje pa nam mobilni telefon mimogrede zdrsne iz rok in pristane na tleh – in ohišje se razleti, zaslon pa poči ali se zdrobi.

Kako lahko to preprečimo? Najbolje je, da svojo mobilno napravo že ob nakupu vstavimo v zaščitni ovitek, pa četudi ta kazi vizualno podobo telefona. Poleg tega je priporočljivo, da se na telefonih uporabljajo zaščitna stekla, ki varujejo zaslon.

Zaščitna stekla in ovitke lahko kupite tako pri ponudnikih mobilnih storitev kot v prodajalnah telefonov in dodatkov zanje – cena morda na prvi pogled ni najbolj ugodna, še zlasti, kadar morate kupiti originalni izdelek blagovne znamke proizvajalca – a če pomislite na vrednost, ki jo lahko izgubite, če se vam telefon trajno uniči oziroma je potrebna menjava celotnega zaslona, je strošek precej majhen oziroma zanemarljiv.

Vse pravice pridržane | Optiweb