Televizija ali projektor za igralno konzolo

Igranje igralnih konzol prek projektorja je svojevrstno doživetje. Večji kot je »ekran« oz. površina na kateri gledamo neko tv oddajo ali pa igramo igro, večji je užitek. Kaj sploh je projektor? Projektor je optična naprava, ki poveča sliko in jo projicira na površino, običajno je to posebno platno, lahko pa tudi navadna bela stena.

Glede na to, da se konzole razvijajo s svetlobno hitrostjo, se spodobi, da poskrbimo tudi za projekcijo iger in kaj je boljšega kot sobni projektor. Dobri projektorji niso ravno najcenejši, vendar se iz kakšnih azijskih trgovin da dobiti precej cenovno ugodno ponudbo. Zelo dobra alternativa projektorjem je tudi hišni kino, vendar se bomo tem napravam posvetili v katerem drugem članku. Kot smo že povedali so cenovni rangi projektorjev precej različni. Najnovejše igralne konzole podpirajo 4K predvajanje videa, vendar vam z lahkoto zatrdim, da so zaenkrat projektorji, ki podpirajo to tehnologijo precej predragi za to idejo.

Ena izmed možnosti pri nakupu je ta, da se osredotočite na mnenja in recenzije strank, vendar to lahko storite le tam, ko je pri določenem izdelku dovolj velik vzorec teh mnenj. Druga izmed možnosti pa je ta, da se zapeljete do bližnje trgovine, ki ima projektorje v svoji ponudbi in si tam izberete primeren projektor na podlagi same kakovosti slike, saj so neglede na specifikacije zadnje vaše oči tiste, ki odločijo o kakovosti slike. Vsekakor projektor za vaše igračarske potrebe ne bo najcenejša rešitev, zagotovo pa bo precej zabavna.

Vse pravice pridržane | Optiweb