Si moringa zasluži naziv superhrana?

Ali veste, katero drevo je moringa (https://www.nutrisslim.com/bio-moringa-v-prahu-250g) in čemu dejansko služi? Koliko dreves poznate? Verjetno bi jih znali našteti kar nekaj, če se osredotočimo na svojo okolico, Kar pa se tiče dreves, ki pri nas ne uspevajo najbolje ali pa sploh ne, pa smo mogoče še nevešči. Se pa zavedamo, da nekatera imajo prav čudesno moč in, da jih je treba izrabiti.

31Rastlina moringaSeveda si nismo znali nekoč predstavljati, da nam bodo še tako kmalu na voljo prehranska dopolnila, katerih poglavitna sestavina prihaja iz drugega konca sveta. Mogoče smo sami tudi kdaj kaj raziskovali, kaj bi bilo dobro za naše zdravje, pa žal nismo imeli priložnosti tega kupiti, ker pri nas ni bilo na voljo. In potem se je do dobra razvila veja zdravje prehrane. Kar nam je omogočilo, da so nam še tako redka prehanska dopolnila tako dostopna. Med katerimi je tudi zgoraj omenjena.

Vsi se zavedamo pomembnosti zdravja in vemo, da to prihaja od tega, kaj vnašamo v telo. Tako nam bo to vračalo z isto mero. Če skrbimo, da telo dobi dovolj hranljivih in zdravju dobrodejnih sestavin, lahko pričakujemo zadovoljstvo in dobro zdravje, ali pa obratno, seveda. Res pa je, da je tudi vedno težko doseči in izbirati zgolj zdrave stvari. Velikokrat posežemo prav po tistih, ki so mogoče telesu v škodo. Tako telo zastupljamo, kisamo, itd. Vse kar slabo vpliva na naše zdravje.

Moringa je zagotovo eno od prehranskih dopolnil, katero naj ne bi manjkalo na polici vsakega, ki si želi dobrega zdravja in mu je zdrava prehrana pomembna. In tega se seveda zaveda, zato je to prehransko dopolnilo preventiva, ki pomaga telesu, da se znebi zakisanosti, da lažje absorbira druge hranljive snovi, itd.

Če se odločamo za nakup, seveda gre za dobro odločitev, pa vendar je potrebno tudi se prepričati, da kupujemo od preverjenega ponudnika, ki nudi zgolj ekološko pridelano zdravo hrano. Zato, da bo ta imela tudi učinek, pozitiven, seveda. 

Vse pravice pridržane | Optiweb