Rekuperacija zraka v hiši ali stanovanju

Prenavljate hišo ali pa gradite novo in razmišljate s čim in kako bi lahko najbolje izboljšali kvaliteto življenja v vaši hiši. To poglavje lahko začnemo z menjavo starih oken v primeru, da prenavljamo hišo, stanovanje. Zamenjamo vhodna vrata, da nam pozimi ne zahaja mrzel zrak skozi špranje pri njih, in s malenkostmi povečamo kvaliteto življenja in s tem postanemo bolj ekonomični.

Bolj zahtevni projekti

Lahko se pa bolj podrobno spustimo v porabo energije in zdravega življenja v vaši hiši, stanovanju. To pomeni da začnemo razmišljati v smeri prezračevanja in izgubi energije z rekuperacijo zraka. Prezračevanje hiše oz. rekuperacija zraka lahko predstavlja kar velik finančen zalogaj, zato moramo dobro premisliti preden se odločimo za tako velik projekt. V primeru da se odločite za tako velik projekt lahko posledično povečate tudi debelino izolacije, kar vedno pomaga. Če hišo prenavljate in se odločite za rekuperacijo, je pametno da izolacijo povečate takrat, ker s tem boste zunanjost hiše prenavljali samo enkrat. To pomeni da zmanjšamo porabo energije in povečamo njeno efektivnost, kar nam pa v prihodnje lahko zelo pomaga, če bomo stanovanje oddajali saj lahko pridobimo energetsko izkaznico stavbe

Kaj pa streha?

Strešnih kritin načeloma ni potrebno menjati, saj nekateri ponudniki krijejo tudi do 50 let garancije!, kar pa pomeni da če res ni nujno potrebno da je streho stolkla toča ali kaj podobnega ni treba menjati, poleg tega pa se zamenja le poškodovane strešnike. Če pa imate namen hišo prodajati, in strešniki izgledajo dotrajani, imamo na razpolago tudi barvanje strešnih kritin, mogoče se vam to čudno sliši ampak, z dobrim izgledom lahko dvignete prodajno ceno.

Vse pravice pridržane | Optiweb