Pranje in likanje oblačil

Nekoč so ženske oblačila prale v bližnjem potoku, do katerega so pogosto perilo nosile v škafu na glavi, tam pa so ga drgnile in drgnile, da je bilo čisto, ga izpirale in nato še sušile. Si predstavljate, kako naporno je bilo to? Danes imamo sicer pralne stroje pa tudi likalniki niso več na žerjavico, vendar pa nam pranje in likanje oblačil kljub temu vzame precej časa. Temu se težko izognemo, če želimo imeti čista in lepa oblačila ter nočemo hoditi po svetu zmečkani. Edina rešitev je, da to delo prepustimo komu drugemu.

Morda bi morali izračunati, koliko časa v življenju porabimo za pranje in likanje oblačil. Če pomislimo, da vsak teden operemo vsaj kakšna dva stroja perila, nekatere družine pa perejo celo vsak dan, saj porabijo večjo količino oblačil, za te dve opravili porabimo ogromno časa – vsa oblačila, ki jih operemo, je namreč treba tudi zlikati.

Že res, da za pranje skrbi pralni stroj, vendar je treba perilo sortirati, napolniti boben, dodati prašek in mehčalec ter nastaviti pralni stroj na pravilni program. Nato je treba perilo pobrati iz stroja ter ga premestiti v sušilni stroj oziroma obesiti na stojalo ali vrv za perilo. Za tem sledi pobiranje oblačil iz stojala ali vrvi oziroma sušilnega stroja, na koncu pa je vsa oblačila treba še zlikati, zložiti in pospraviti v omare. Veliko dela, kajne?

Najlepše bi bilo, če bi za pranje in likanje oblačil imeli dobro vilo, ki bi to počela namesto nas. Čeprav se sliši kot pobožna želja, ob kateri se vsak, ki sam skrbi za pranje in likanje le nasmehne, pa seveda obstajajo servisi, ki skrbijo točno za to – za pranje in likanje oblačil. To pomeni, da vam za te dve opravili ni treba več skrbeti, saj zanje poskrbijo drugi. Lahko bi rekli torej, da dobre vile obstajajo, na vas pa je, ali boste izkoristili njihove usluge ali ne.

Vse pravice pridržane | Optiweb