Nova vetrobranska stekla

Vetrobranska stekla so specifičen del avtomobilske opreme oziroma avtomobilski del, ki ga ne menjamo prav pogosto, kadar pa ga, je treba izbrati pravega – vsaka avtomobilska znamka in model avtomobila ima namreč posebej oblikovano vetrobransko steklo

Kako se vetrobranska stekla poškodujejo?

Najpogosteje poškodbe nastanejo zaradi takšnih ali drugačnih nesreč, lahko pa tudi zaradi nekaterih drugih vzrokov. Velikokrat je razlog toča, ki na prednjem avtomobilskem steklu lahko pusti svojo sled. Enako velja za drobne kamenčke, ki z veliko hitrostjo in silo med vožnjo priletijo v prednjo steklo.

Takšni kamenčki so pogost vzrok za menjavo prednjega stekla, čeprav si večina voznikov ne predstavlja, da lahko majhen kamenček naredi veliko škodo, a jo lahko – če imamo srečo, majhna poškodba, ki nastane na mestu, kjer je v steklo udaril kamenček, ostane majhna in se ne širi v večjo razpoko, žal pa je pogosto temu tako, zato je prednje avtomobilsko steklo v takšnem primeru treba čim prej zamenjati.

Popravilo ali menjava avtomobilskega stekla

Nova vetrobranska stekla so najboljša rešitev, kadar pride do poškodbe, obstaja pa tudi možnost, da vam steklo popravijo. Takšna popravila so učinkovita le pri resnično majhnih poškodbah, ki v resnici za vožnjo sploh niso moteče oziroma je ne ovirajo, medtem ko pri večjih poškodbah ali razpokah na steklu popravilo ni možno.
Veliko voznikov se za popravilo prednjega avtomobilskega stekla odloči, ker se jim menjava celotnega stekla zdi predraga, a žal marsikdo s takšnim popravilom ni najbolj zadovoljen, o čemer si lahko preberete tudi na različnih spletnih forumih.

Popravilo stekla namreč poškodbe ne odpravi povsem, temveč predvsem le prepreči, da bi se ta širila naprej, kar je nujno za to, da steklo ostane celo in uporabno, a hkrati je lahko poškodba še vedno moteča, sploh če se nahaja v voznikovem vidnem polju prednjega avtomobilskega stekla.
Popravilo poteka tako, da poškodbo ali vdolbinico, ki nastane zaradi kamenčka ali kakšnega drugega dejavnika, zalijejo s posebno smolo, s čimer preprečijo njeno širjenje. Pri tem pa sama poškodba ne izgine, le postane manj vidna, zato marsikaterega voznika med vožnjo še vedno moti. Rešitev tako predstavlja le menjava celotnega vetrobranskega oziroma prednjega stekla vašega avtomobila, saj boste le tako dobili tisto, kar potrebujete.

zlomljeno steklo

Steklo si lahko po ugodni ceni priskrbite sami na http://www.silux.si, kjer vas čakajo različna vetrobranska stekla, za samo menjavo oziroma vgradnjo novega stekla pa ne boste odšteli dosti več denarja, kot bi ga odšteli za popravilo takšnega stekla, ki pa – kot smo že omenili – ne prinese vedno najboljših rezultatov. Menjava stekla je tako edina prava rešitev!

Vse pravice pridržane | Optiweb