Notranje in zunanje ograje

Pri izdelavi notranjih ali zunanjih ograj imamo nešteto možnosti. Najbolj pogosto uporabljena materiala sta les ali nerjaveče jeklo, ki se uporablja predvsem za inox ograje. Les je privlačen predvsem zaradi svoje topline, vendar ga je potrebno redno vzdrževati, življenjska doba pa je primerjavi z drugimi materiali znatno krajša. Možnosti oblik so pri lesu načeloma večje kot pri drugih materialih, vendar se z sodobnimi računalniško krmiljenimi stroji ta meja vedno tanjša.

Nerjaveče jeklo ali inox oziroma rostfrei je za razliko od lesa izredno nezahteven za vzdrževanje, kot nam že samo ime pove, to jeklo ne rjavi. Material je odporen na poškodbe, saj zunanja plast oksidira in s tem prepreči vremenskim in drugim vplivom morebitne poškodbe materiala. Vzdrževanja skorajda ni, ograje samo očistimo in že so kot nove. Inox je veliko bolj trajen material kot les, mogoče je proti lesu malo enoličen, vendar ga lahko kombiniramo z vsemi ostalimi materiali, ki se uporabljajo za ograje, to pa nam odpre veliko novih možnosti.

Oba gradiva lahko uporabljamo tako pri notranjih in zunanjih ograjah, samostojno ali v kombinaciji inox – les. Izdelovalcev omenjenih ograj je v Sloveniji kar nekaj, eden izmed njih je tudi podjetje Inoxia, ki se ukvarja z izdelavo kvalitetnih inox, železnih ali alu ograj. Poleg ograj pa nudijo tudi strojno obdelavo materiala. Izbir je veliko, izberite stil ograje, ki najbolj ustreza vaši gradnji.

Vse pravice pridržane | Optiweb