Nasveti za vedno čist avtomobilski prtljažnik

Verjetno je težko poskrbeti za vedno urejeno notranjost vašega avtomobila. Še posebej to velja za prtljažnik, v katerega odlagamo tudi marsikaj umazanega ali celo mokrega. V njem se nabira umazanija, smeti, majhni kamenčki in še kaj. Če želimo, da je tovrstni avtomobilski prostor vsaj približno urejen, ga je treba redno sesati – vsaj enkrat na teden. Po drugi strani pa so na voljo precej bolj učinkovite rešitve. Med njimi velja še posebej izpostaviti gumijasta korita za avto.

Korito prtljažnika avtomobila predstavlja odlično zaščito prtljažnega dela. Za takšen namen pa so prav tako zelo dobrodošle tudi različno zasnovane preproge oziroma tepihi. Ne nazadnje je lahko precej učinkovita začasna rešitev tudi večji karton. Daleč najboljša rešitev pa je zagotovo gumi korito, saj je najbolj praktično ter se tudi najbolje obnese.

Gumijaste preproge za v avtomobil.

Avto korito iz gume z rahlo privzdignjenimi robovi

Prtljažno korito za avto je torej daleč najboljša rešitev za vzdrževanje popolnega reda v prtljažniku. Takšen avtomobilski pripomoček ima rahlo privzdignjene robove ali pa dvojni rob. To omogoča, da smeti in druga vrsta umazanije, tudi tekočina, ostanejo na svojem mestu in ne pridejo na dno prtljažnika. Vzdrževanje je zato toliko preprosteje, saj korito v prtljažniku samo dvignemo in iz njega stresemo smeti. Ko se ga preprosto in hitro namesti nazaj, je prostor ponovno videti kot iz škatlice.

Najboljša prtljažna korita za vozila

Za dosledno vzdrževanje reda v vozilu moramo seveda v največji meri poskrbeti sami. Pri tem so nam lahko v veliko pomoč najrazličnejši pripomočki in sredstva za vozila. Odlično se obnesejo prtljažna avtomobilska korita, gumijasti tepihi za avto, tekstilne podloge, različne folije in drugi pripomočki. Danes jih na trgu lahko najdete v več vrstah in barvah. Najbolje pa se dokazano obnesejo tista, ki so izdelana iz gume, saj so nepremočljiva. Slednje vam zagotavlja več kot odlično zaščito prostora v vašem avtu.

Omenjeni avto pripomoček poskrbi, da lahko povsem brez skrbi vanj pospravite tudi mokra oblačila, mokro obutev, ne nazadnje še od dežja prepojene dežnike. V slabo voljo vas ne bodo spravili niti blatni škornji, s katerih na veliko odteka voda. Za dodatno zaščito svojega vozila pa lahko poskrbite še z nakupom gumijastih tepihov. Ti so lahko tako kot korito za prtljažni del avta izdelani po meri.

Vse pravice pridržane | Optiweb