Najboljši tiskalniki Xerox za domačo rabo

Pri tiskanju doma želimo imeti dobro razmerje med količino natisnjenega gradiva in ceno. Želimo, da so vsi izdelki kvalitetno natisnjeni in da ne prihaja do madežev in pack na papirju. Obenem želimo, da ima naprava možnost skeniranja, fotografiranja in tiskanja. Iščemo torej multifunkcijsko napravo, kot so tiskalniki Xerox, ki nudijo kvalitetni tisk po zelo ugodni ceni.

Kaj so laserski tiskalniki Xerox in kako delujejo?

Laserski tiskalniki Xerox uporabljajo za tisk toner, ki je prilagojen za večje količine tiskanja. Laserska naprava je na začetku dražja in ima drage tonerje, v primerjavi s kartušami v brizgalnih tiskalnikih. Vendar laserski printerji zagotavljajo veliko količino tiska in cenovno ugodno in hitro printanje. V tonerju se nahaja prah, ki se s pomočjo laserskega žarka pri visoki temperaturi prilepi na papir. To pomeni, da se suhi premog in polimerji izločajo postopoma in s pomočjo laserja postopoma lepijo na papir. Hitrost in kvaliteta izpisa sta visoki.

Prednosti laserskih Xerox tiskalnikov

Največje prednosti laserskih Xerox tiskalnikov so tri:

  • trajnost izpisov,
  • visoka kvaliteta in zanesljivost,
  • nizki stroški tiska.
Na dolgi rok je tisk z Xerox tiskalnikom cenovno ugodnejši, kot tisk z brizgalnim.

Daljša trajnost izpisov Xerox tiskalnikov

Laserske naprave tiskajo trajno, kar pomeni, da imajo natisnjeni dokumenti veliko daljši rok uporabnosti, kot dokumenti, ki so natisnjeni z brizgalno napravo. Laserski tiskalniki so tudi manj občutljivi na vremenske razmere, na vlago in prah. Obenem so tudi redkeje na servisih, saj nimajo črnila, ki bi lahko zapacal tiskalno glavo.

Visoka kvaliteta in zanesljivost Xerox tiskalnikov za tisk

Novi Xerox tiskalniki so zelo zanesljivi in nudijo visoko kvaliteto tiska, ki se dolgo ohrani in ne izgine s časom. Med izpisovanjem ne prihaja do daljših zastojev, obenem se besedilo ne packa ali maže. Laserske naprave se dokazano manj kvarijo, kot brizgalne. Pri brizgalnih napravah se namreč črnilo ob neuporabi lahko posuši, kar onemogoča tiskanje.

Nizki stroški tiska s tiskalnikom Xerox na dolgi rok

Na dolgi rok je tisk z Xerox tiskalnikom cenovno ugodnejši, kot tisk z brizgalnim. Za svoj tisk laserski tiskalnik ne potrebuje posebnega papirja za posamezne natise. Najvišjo kvaliteto tiska dosežejo že s tiskom na navadni kopirni papir. Brizgalne naprave pa imajo po drugi strani velikokrat težave pri tisku na nestandardni papir. Tisk fotografij, grafike ali slik je enostaven in hiter ter nudi visokokvalitetne končne izdelke. Večina laserskih naprav nudi tudi možnost obojestranskega tiskanja, kar drastično skrajša čas za izpis.

Vse pravice pridržane | Optiweb