Načrtovanje paletirnih sistemov

Paletizacija je sodobna transportna tehnologija, ki je danes nujna že v vsakem podjetju z lastno proizvodno linijo izdelkov. Pri tovrstnem procesu se izdelki združujejo v masivnejši tovor, ki se na ta način transportira do skladiščnega mesta oziroma kupca. Paletizacijo omogočajo sodobni paletirni sistemi, ki so del celotne proizvodne linije izdelkov, in so sestavljeni iz več delov. Številna podjetja se zavedajo, da natančno načrtovanje paletirnih sistemov zagotavlja večjo hitrost delovanja in kapaciteto transporta, zato temu delu posvečajo vedno večjo pozornost.

Paletirni sistemi omogočajo avtomatizacijo na področju paletiranja praktično v vseh vejah industrije, kot so na primer živilska industrija, prehrambna industrija, tobačna ali kemijska industrija. Gre za visoko kakovostne sisteme, ki ponujajo inovativne rešitve in najmodernejšo tehnologijo. Le ta sicer zmanjšuje potrebo po delovni sili, a hkrati poveča varnost in zmanjša obremenitev zaposlenih.

Načrtovanje paletirnih sistemov

Paletirni sistemi omogočajo različne možnosti prilagajanja

Načrtovanje paletirnih sistemov nudi celovite rešitve na področju učinkovitega procesa paletizacije. Pri samem načrtovanju je zelo pomembno, da se paletirni sistemi na eni strani prilagodijo zahtevam in potrebam kupca, na drugi strani pa jih je potrebno prilagoditi tudi zahtevam obstoječega tlorisa. Glede na to ločimo številne različne palirne sisteme za različne izdelke in embalaže.

Paletirni sistemi imajo robustno gradnjo in zagotavljajo optimalno delovanje v zahtevnih pogojih. Večina od njih ima številne prednosti v svojem delovanju. Z različnimi možnostmi prilagajanja prijemalne glave omogočajo različne funkcije kot so paletiranje, izlaganje ali vlaganje. Vsestranskost paletirnih sistemov se kaže tudi v manipulaciji različnih oblik pakiranih proizvodov ali zabojev, kot so na primer steklenice, tetrapak ali kaj drugega.

Nadgradnja paletirnega sistema je zelo pomembna

Glede na to, da so paletirni sistemi tako vsestransko uporabni, je pomembno, da je načrtovanje paletirnih sistemov strokovno izpeljano in prepuščeno izvajalcu z dolgoletnimi izkušnjami. Na ta način ni strahu, da paletirni sistemi ne bi delovali učinkovito in čim bolj optimalno. Pri izbiri najbolj primernega palirnega sistema vam bo zagotovo v pomoč nasvet in priporočilo strokovnjakov na tem področju. S tem bo paletirni sistem kakovostno zasnovan, kar omogoča tudi njegovo brezhibno delovanje.

Načrtovanje paletirnih sistemov pa mora obvezno dovoljevati tudi kasnejšo morebitno nadgradnjo. Ker je konkurenca na trgu zelo velika, je potrebno tudi na področju paletiranja ogromno prilagajanja. Paletirni sistemi morajo biti zato zasnovani na takšen način, da z minimalnim finančnim vložkom omogočajo nadgradnjo kadarkoli in kjerkoli. Smiselno zasnovani paletirni sistemi morajo tako omogočati nadgradnjo na takšen način, da ni potrebe po menjavi celotnega palirnega sistema.

Preberite si še več na povezavi https://www.ihs.systems/resitve/

Vse pravice pridržane | Optiweb