Na kaj paziti pri nakupu vzmetnice

Ponudba vzmetnic na trgu je ogromna, zato je marsikdo pred nakupom postavljen pred težko odločitvijo. Je boljša tista vzmetnica, ki je dražja, ali mogoče tista s spominsko peno, ki »so jo razvili pri Nasi«, kaj pa dvojno vzmetenje in varovanje pred elektromagnetnim sevanjem. Vzmetnice so si lahko med seboj precej različne, a zavedajte se, da je večina stvari, ki sem jih naštel v začetku tega članka predvsem marketinška poteza.

Spanje je brez dvoma zelo pomembno. Od tega kako smo se naspali je odvisno kako se bomo počutili čez dan, kakšna bo raven našega stresa te še kaj. Vzmetnico boste morali kupiti glede na širino vaše postelje. Nekateri radi spijo višje, spet drugi čisto pri tleh, izbira je popolnoma vaša.

Pa pojdimo kar k vzmetnicam, ko boste vedeli kakšno širino postelje si želite, je tu na vrsti trdota. Vzmetnico kupite glede na lastno telesno težo. Velika napaka, ki jo delajo vsi, je ta, da kupijo isto ležišče zase in za svojo ženo, čeprav je razlika v kilogramih lahko precej velika. Ne glede na to kakšno tehnologijo ležišče vsebuje, se boste še vedno najbolje počutili na ležišču, na katerem vam bo najbolj udobno. Pri nakupu ležišča nimate druge izbire kot to, da se na ležišče enostavno uležete v trgovini.

Naj vam povem še to, da se pri izdelku kot je vzmetnica ne splača varčevati, saj v vodoravnem položaju ponoči preživimo skoraj tretjino našega življenja, zato je dobro, če spimo tako kot se spodobi.

Vse pravice pridržane | Optiweb