Na hitro o folni kislini in konopljinem olju

Konopljino olje vsekakor ni nova zadeva, o njem pa ste zagotovo že slišali, če ne drugače v zadnjem času, ko je bila po medijih precej odmevna afera kjer so nekateri zaužili preveč konopljinih piškotov. Tu seveda ne gre mešati konopljinega olja in pa piškotov ali hašiševega olja, saj nimajo veliko skupnega. Tisti piškoti so vsebovali veliko psihoaktivne sestavine THC, konopljino olje pa ga ne vsebuje nič, oz. toliko malo, da bi o njegovih učinkih bilo zanemarljivo pisati.

Konopljino olje je pridelano iz semen industrijske konoplje, vsebujo polno zdravih maščobnih kislin, uporabljamo pa ga lahko v številnih primerih. Cena tega olja je sicer kar draga, a je potrebno ogromno semen, da iz njih pridobimo liter tega olja, zato je cena kar upravičena. Uporabljamo ga lahko tako v prehrani, kot tudi na koži in laseh. Ima veliko pozitivnih lastnosti, primerjamo pa ga lahko z olivnim ali pa še kakšnim drugim bolj zdravim oljem.

Vitamin B9 je gotovo tudi poznan marsikomu, zasledite pa ga lahko pod imenom folna kislina.  Večina ljudi pozna folno kislino v povezavi z nosečnostjo. Ta vitamin pa ni nujno potreben samo v nosečnosti, temveč tudi drugje, saj skrbi za dobro delovanje imunskega sistema in drugih telesnih procesov, je pa res, da ga nosečnice potrebujejo nekoliko več. Pomanjkanje folne kisline prizadene približno od 8-10% populacije, pomanjkanje pa se odraža predvsem v slabokrvnosti, v najslabšem primeru pa lahko pride celo do krvne tromboze. Poskrbite, da boste telesu zagotovili zadostno količino teh vitaminov pa naj bo to prek prehrane ali pa prehranskih dodatkov.

Vse pravice pridržane | Optiweb