Lepanje

Koliko se spoznate na kovino? Toliko koliko vidite? Ali malo več? Znate oceniti dober material? Ali pa so vam vsi enaki? Se zavedate, koliko truda je vloženega v določen predmet, kovinski? Mogoče da, mogoče ne? Pomembno je le, da je prijetnega videza, kajne? So vam bolj všeč mat materiali ali kovinskega sijaja? Mehki ali grobi? Res je, vse to je potrebno vedeti, če si nekdo, ki se ukvarja s kovinami oziroma jih obdeluje. Nekdo, ki ni vešč morebiti ne pozna niti osnovnih izrazov. Nič hudega, navsezadnje nam pa ni vsega potrebno niti vedeti. Dovolj je, da se spoznamo na tisto kar počnemo, kajne? Vse ostalo pa bomo zagotovo prepustili strokovnjakom na svojem področju.

pripomocki-za-lepanjePa vendar, ste slišali kdaj za izraz lepanje? Ali je to sedaj prvič? Če da, naj vam malo razjasnimo. Če ste mislili, da je poliranje zadnja faza ali zadnji proces obdelave, to ne bo držalo. Sedaj poznate odgovor na zgornje vprašanje. Torej gre za postopek, ki je takoj za poliranjem. Gre za to, da je pomembno, da se zagotovi najvišja kakovost. Pravzaprav gre za mehansko obdelavo in se ta lahko izvede na enakih strojih kot poliranje. Kakovostna površina je izjemnega pomena in zato se izvede ta postopek. Sedaj bomo točno vedeli, ko bomo zagledali visoki sijaj na kakšen način je ta dosežen, kajne?

Zanimivo je, da se lahko izvede na vseh vrstah materialov in še posebej pomembno, da je kakovostno.

Sedaj vemo, kaj je lepanje in, kako zagotoviti kakovost materialov. In sedaj več ne bomo »teleban« in bomo poznali in znali razjasniti, kako se na materialu doseže visoki sijaj, ki nam je tako privlačen. Verjetno več ne bomo samo površinski opazovalec ampak bomo znali tudi kakšno pametno pripomniti, ko bo naslednič govora o materialih in visokem sijaju. Vemo, da poliranje ni zadnji postopek in da samo z njim ne dosežemo najvišje kakovosti, kot jo lahko z lepanjem.

Vse pravice pridržane | Optiweb