Kako poskrbeti za varnost vašega doma

Pištole, bejzbolski kiji, varnostne kamere. No ja nekatere izmed rešitev so malce pretirane, ampak vseeno se da na precej bolj uglajene način poskrbeti za varnost vašega doma. V tem članku si bomo pogledali nekaj metod, s katerimi boste lažje odšli od doma, brez da bi vas skrbelo za vlomilce.

Alarmni sistemi in varnostne kamere sta prva načina zaščite, ki mi prideta na misel. Vendar pa ni pomembno samo to. Vaše stanovanje ali objekt morata vedno dajati vtis, kot da je nekdo doma ali da vsaj ni odsoten za dalj časa. Vlomilcem so najljubši tisti prostori, ki dajejo vtis, kot da nekoga dolgo ne bo doma.

V primeru, da se s sosedi dobro razumete, kar je v Sloveniji sicer redkost ampak vseeno. Z njimi se lahko dogovorite, da med vašo odsotnostjo kdaj prižgejo luči, poberejo pošto iz nabiralnika in tako naprej. Govorimo o primerih, ko vas dejansko ni doma.

Če pa ste doma, pa vas bodo zavarovali alarmni sistemi, ki bodo takrat ko so vključeni preprečili vstop nepridipravom ali pa ga le-tem vsaj blazno otežili. Kamero in alarm si lahko za precej nizko ceno kupite v kateri izmed spletnih trgovin.  Dobro ponudbo sem našel recimo tu www.pricaraj.si/moj-dom/varnost. No ja zadeva sicer ni ravno poceni, a vseeno je veliko bolje odšteti nekaj sto evrov in spati v miru, kot pa da se vam ponoči v hišo prikradejo nepridipravi in vam odnesejo dragocenosti, na katere ste lahko velikokrat tudi sentimentalno navezani. Orožja sicer doma ne morete imeti, če zanj nimate ustreznih dovoljenj, za zaščito pa imate lahko elektrošokerje ali druge pripomočke.

Svetujem pa vam, da se ne igrate heroja, saj zadeve v resničnem življenju izpadejo precej drugače, kot v filmih.

Vse pravice pridržane | Optiweb