Kako organizirati dobro rojstnodnevno zabavo za otroka?

Ima vaš otrok rojstni dan ter bi mu radi pripravili presenečenje? Ste naveličani klasičnih rojstnodnevnih zabav za otroke ter bi vi vašemu radi ponudili nekaj novega, izvirnega? Otroci bi sicer vedno radi praznovali na zanimivih destinacijah, kot so razne športne dvorane, kinematografski centri in drugi kraji, kjer bi se otroci po njihovem mnenju najbolje imeli. Vendar najem dvoran pogosto zahteva tudi zelo veliko denarja, zato se bodo otroci, če ne bi radi opustošili denarnice, morali zadovoljiti z rojstnodnevno zabavo doma, ki je po navadi omejena na hišo in vrt. Da pa vam bo zabava doma uspela in bodo ob tem zadovoljni tudi otroci, potem si preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri organizaciji le te.

Prva stvar, ki je pomembna pri organizaciji je, da čim bolj poskušamo sodelovati z otrokom. Ta bo sicer imel morda dokaj nenavadne in neuresničljive želje, vendar poskusimo želje čim bolj upoštevati pri sami organizaciji. Pomembno je, da je tema zabave nekaj, kar imajo otroci tisti čas najbolj radi. Otrokom lahko pripravite tudi presenečenje s pomočjo kakšne osebe, ki nastopa na raznih otroških zabavah, na primer čarodej. Pri dekoraciji ne boste imeli problemov, saj že skoraj vsaka trgovina ponuja ugodne pripomočke, ki dajo zabavi čar. Sestavite tudi vabila, ki jih bo otrok nesel sovrstnikom v šolo oziroma vrtec. Pripravite hrano in pijačo, ne pozabite pa tudi na sestavo plana. Razmislite, kaj boste kdaj delali, kakšne igre se boste igrali. Kot pa že rečeno, pa lahko pripravite tudi presenečenja, katere imajo otroci najraje.

Lahko pa pripravite tudi torto presenečenja ali pa se dogovorite za obisk kakšne osebe, ki pomagajo pri organizaciji zabav, na primer čarovniki, akrobat, klovn,…

Vse pravice pridržane | Optiweb