Izbira ustrezne vrste kosilnice za vaš dom

Košnja trave je obvezno opravilo, če vaš dom krasi manjša ali pa večja travna površina. Za takšno delo je potrebna dobra kosilnica. Odločitev za pravo vrsto naprave ni tako zelo preprosta. Na trgu je namreč zelo veliko ponudbe.

Pri izbiri vrtne kosilnice je treba zlasti pomisliti na vrsto površine: na nagib, velikost in zaraščenost. Obenem je dobro vedeti, da je srce vsake kosilnice motor. Potrebno je izbrati predvsem dovolj tih pa tudi varčen motor, ki mora biti dovolj močan. Prihranek pri času in energiji vam na primer prihrani samohodna kosilnica.

Ključne karakteristike samohodne kosilnice

Samohodna kosilnica je odlična izbira, saj ponuja številne prednosti. Je dobro opremljena, konstantna hitrost naprave lahko zagotovi najboljši možen odrez trave in povsem enakomerno pokošeno travo. Z izbiro takšne vrste kosilnice lahko prihranite ogromno časa pa tudi energije.

Kosilnica se pelje samo. Potreben je samo stisk ročice. Pri košnji na neravnem terenu so vam v veliko pomoč gumirana kolesa. Tudi oprijem takšnih koles je veliko boljši. Ne nazadnje pa je z gumiranimi kolesi veliko lažje priti do cilja tudi po netravnatem področju, na primer po asfaltu.

Zelo dobro se obnese kosilnica z nastavljivim ročajem.

Oprema kakovostne kosilnice

Koš za travo je lahko zelo dobrodošla oprema vsake kosilnice. Pomembno je, da pokošeno travo sproti pobiramo. Tako ne pride do nezaželenega gnitja. Dobrodošla je tudi kosilnica z mulčerjem. Takšna naprava lahko pokošeno travo na drobno zmelje. S tem odlično poskrbimo za gnojenje.

Pri izbiri naprave za košnje ima ključno vlogo tudi nastavitev za višino. Trava se ne sme zagozditi med rezili. Ravno zato je pomembno, da naprava vključuje tudi nastavitev višine. Odlična izbira je izbira kosilnice, ki vključuje stranski izmet trave, košenje v košaro ter mulčenje. Kosilnice z omenjenimi funkcijami se vedno izkažejo za najučinkovitejše.

Pomen ročaja pri kosilnici

Zelo dobro se obnese kosilnica z nastavljivim ročajem. To omogoča precej udobnejšo košnjo. Pomembna je tudi držalo – gumiran ročaj, ki zagotavlja manj naporno ter lažjo košnjo, ker znatno blaži vibracije. Nekateri proizvajalci naprav pa so poskrbeli tudi za prostor, kjer lahko shranjujete pijačo, telefon ali druge pripomočke.

Ne glede, ali bo vaša izbira samohodna ali katera koli druga vrsta kosilnice, je najpomembneje, da je košnja opravljena čim učinkoviteje ter v čim krajšem času.

Vse pravice pridržane | Optiweb