Holesterol, vztrajajmo v dobrih navadah

Holesterol znižujejo dobre navade .

Največkrat nimajo neposrednega vpliva na holesterol. Hrana nam je danes enostavno na voljo, vedno nam je na razpolago. Iz otroštva imamo številne utečene razvade. Ko vse prehrano in navade združimo, dobimo vpliven vzrok za povečan holesterol. Hrana ni le na voljo, ampak imamo tudi možnost izbire. Eden prvih ukrepov za boljše življenje je nadzorovanje prehrane. Nadzor je količinske in kakovostne narave. Količinsko se uravnava po potrebah. Večje potrebe zahtevajo večje količine, manjše pa zmanjšanje količin. Pri količini je pomembno tudi poznavanje delovanja prebavnega procesa. Ta deluje določen čas, potrebuje pa tudi počitek. Ko grem spat je najbolje, da počiva tudi celoten prebavni sistem. Količino temu primerno uravnamo tako, da časovno zaužijemo zadnji obrok pred spanje primerno procesu njegove prebave ter predvidenega začetka spanja. Na znižan holesterol lahko že s takim načinom računamo. Dodatno ga bomo znižali z uravnavanjem kakovosti. Zajtrk zjutraj je več kot dobrodošel, pri količinah in kakovosti si lahko damo duška. Ob ustreznih naslednjih obrokih smo lahko prepričani, da bo telo celoten zajtrk do večerje brez težav izkoristilo. S tem pa poskrbelo za idealen holesterol. Zajtrk lahko dodatno uravnavamo glede na svoje energijske potrebe. Fizično delo zahteva konkreten zajtrk, psihično naporno delo pa lažji zajtrk. Med kosilom in zajtrkom je lahko manjši obrok, podobno po kosilu. Kosilo podobno uravnamo glede na porabljeno energijo ter pričakovane potrebe. Večerja mora biti dovolj zgodaj. Kot rečeno, to pomeni pozor na čas, ki je potreben za njeno presnovo. Z vztrajanjem v takšnih navadah lahko računamo na optimalen holesterol. Ob raznih izjemnih priložnostih, kot so rojstni dnevi in podobni dogodki je potrebno biti previden. Količine in kakovost uravnavamo glede na potrebe, gostitelju pa tudi iz vljudnosti sporočimo svoje spremenjene navade. V primeru neupoštevanja naših zahtev, lahko mirno zaužijemo optimalno količino.

Višek zaradi katerega lahko računamo na povišan holesterol , pa brez kančka slabe vesti pustimo na krožniku.

Vse pravice pridržane | Optiweb