Ekonomičnost in stroški toplotnih črpalk

Ekonomičnost

Globalno pomanjkanje nafte in izvorov fosilne energije narašča in ga je dolgoročno nemogoče ustaviti. Rast populacije in vedno nove, porajajoče se ekonomije rešitve žal ne prinašajo. S toplotnimi črpalkami Termoshop boste od neobnovljivih virov energije, kot sta nafta in zemeljski plin, popolnoma neodvisni; svoje energijske potrebe boste zmanjšali na minimum. Naše toplotne črpalke vam bodo omogočale uporabo energije iz okolja, ki drugače ostane neizkoriščena, za ogrevanje vašega doma.

V primerjavi z vašim sosedom, ki se greje s kurilnim oljem ali plinom, boste s toplotno črpalko zmanjšali svoje stroške za 60-75%. Toplotna črpalka uporabi namreč od 60 do 80% energije iz okolja. Z zmanjšanjem stroškov za ogrevanje in hlajenje boste dosegli večjo ekonomičnost in hkrati polagoma zviševali vrednost vaše nepremičnine.

Nizki stroški delovanja

Dejstvo je, da ni nobene boljše alternative ogrevanju s toplotnimi črpalkami. Neposredno ogrevanje iz toplote, shranjene v zemlji, zraku ali vodi, zagotavlja dandanes najnižje stroške delovanja med vsemi ogrevalnimi sistemi.
Z ogrevanjem s toplotno črpalko lahko uporabimo do 4/5 brezplačne okoljske energije in prihranimo kar 3/4 stroškov v primerjavi s stroški klasičnega ogrevanja.
Za ogrevanje tople vode s temperaturo 30°C ne potrebujete 2000°C vročega ognja. Tehnologija pretiranega gretja je zastarela in predraga. Toplotna črpalka pretvori toploto iz nižjega temperaturnega nivoja v toploto z višjo energijo. Pretvorba je možna zaradi nenehnega krožnega procesa. Hladilna tekočina izpareva pri zelo nizki temperaturi in porabi večji del energije iz okolja (zrak, voda, zemlja), ko prehaja iz tekočega v plinsko stanje.

Mislite na prihodnost in delujte okolju prijazno

S toplotnimi črpalkami boste delovali energetsko učinkovito in aktivno prispevali k ohranjanju okolja. Trenutne klimatske spremembe in bodoče negativne posledice povzročata hitro globalno segrevanje. Glavni krivec zanj je izpust CO2, ki smo ga povzročili ljudje. Samo moderni in okolju prijazni ogrevalni in hladilni sistemi lahko pomagajo zmanjšati nenaden porast emisij CO2.
Izbor ogrevalnega sistema je odločitev za več desetletij. Ste prepričani, da si boste čez 20 let še vedno lahko privoščili takšen ogrevalni sistem, kot ga imate danes? Z vsakim porastom cen energentov postajajo toplotne črpalke bolj konkurenčne, prihranki v primerjavi s sistemi na zemeljski plin, nafto in drugimi alternativnimi sistemi pa rastejo. Tudi v primeru porasta cene električne energije se zavedajte, da je ¾ energije pri uporabi toplotne črpalke še vedno zastonj!

Prednosti

Toplotne črpalke so ekonomsko in ekološko pomembna tehnologija, zaradi česar njihovo vgradnjo vlada in nekatere organizacije spodbujajo s subvencijami. Poskrbite, da prednosti in olajšave ne bodo šle mimo vas!

Vse pravice pridržane | Optiweb