Doživite nepozabne družinske počitnice

Pri načrtovanju družinskih počitnic je treba upoštevati mnoge želje in interese, kar težko se je uskladiti in najti destinacijo, ki res ponuja nekaj za vsakogar.

V mislih imamo cel kup različnih aktivnosti, raznovrstne možnosti za sprostitev, ustrezno namestitev, zanimivo kulinarično ponudbo, dostopne naravne in kulturne znamenitosti ter še marsikaj drugega. Kam se odpraviti, če iščemo takšno zbirko atrakcij?

Pri nas največ ponuja Posočje, ki je lahko izvrstna destinacija za družinske počitnice! Predvsem pritegne veliko turistov Bovec, kjer je na voljo pestra zbirka različnih aktivnosti na prostem.

Bovec rafting je prava atrakcija za družinske počitnice

Pametno je, da družinske počitnice načrtujemo okoli kakšnih posebnih atrakcij, v Posočju je to gotovo rafting. Bovec ponuja celo vrsto atraktivnih dejavnosti, med katerimi rafting izstopa s pestro zbirko zanimivih programov za vsakogar.

Tudi družine bodo prišle na svoj račun, saj je to idealna aktivnost za skupine. Ravno zato je Bovec rafting pogosto kar glavna atrakcija, ki v Posočje privabi družine in druge obiskovalce, željne zabave in sprostitve na brzicah reke Soče.

Rafting za dva v Bovcu

To je tudi izvrsten način za raziskovanje soške doline. Dopust v Posočju bo verjetno prekratek, da bi lahko res raziskali vsak kotiček teh prečudovitih krajev, zato nam Bovec rafting ponuja edinstveno možnost, da si slikovito okolico ogledamo s prav posebne perspektive.

Za kratek družinski izlet je to kot nalašč, saj v eno aktivnost zajamemo tudi ogled naravnih znamenitosti, hitro pa se spoznamo še z drugimi atrakcijami, ki jih ponuja soška dolina. Splača se torej poizvedeti, na kakšne načine Bovec rafting predstavlja družinam in kakšne programe nudi.

Zelo verjetno je namreč, da bo prav ta aktivnost v središču pozornosti za tiste, ki želijo v Posočju uživati v aktivnem oddihu.

Na srečo najdemo za takšne aktivnosti zelo široko ponudbo, pravzaprav ima Bovec rafting gotovo kar na prvem mestu pri ponudnikih športnih aktivnosti. Tako bo moč dobiti pravi program za vsakogar, tudi za družine.

Rafting Bovec ponuja vsakomur

Programi so res precej razgibani in pogosto tudi prilagodljivi, da lahko celotno izkušnjo prikrojimo svojim željam.

Za družine je to kot nalašč, saj pogosto iščemo nekoliko bolj prilagodljive aktivnosti, da vključimo vse družinske člane in se morda tudi nekoliko izognemo turističnemu vrvežu.

Še dobro torej, da nam za rafting Bovec ponuja dosti izbire, nekateri ponudniki se osredotočajo prav na izvedbo programov za manjše skupine, med katerimi so tudi družine.

Pravzaprav je po takšnih aktivnostih veliko povpraševanja in se je ponudba zato dobro razvila, gotovo bo možno najti programe za družine. Agencija Bovec Sport ima na svojih spletnih straneh predstavljene različne programe za rafting, med temi je možno najti takšne, ki so posebej prilagojeni prav za družine.

Družine se pogosto odločajo za nekoliko bolj sproščujoč spust, še posebej če imajo majhne otroke. Takšna panoramska plovba je lahko zelo zanimiva, daje nam nekaj več časa, da zares zaužijemo vse, kar nam za rafting Bovec sploh ponuja.

Ni vse na rečnih brzicah, marsikaj se dogaja tudi na mirnih odsekih reke, ko se lahko sprostimo in uživamo v celotni izkušnji. Seveda pa tudi pri družinskih spustih lahko dodamo nekaj adrenalina in se odločimo za plovbo preko bolj atraktivnih delov reke.

Vse to se lahko dogovorimo z agencijo, ki ponuja programe za družine.

Na istem mestu bomo verjetno dobili tudi ponudbo drugih aktivnosti, kar je pametno izkoristiti. Poleg tega, da ponuja za rafting Bovec obilo možnosti, najdemo v tem kraju tudi ponudbo mnogih drugih adrenalinskih aktivnosti, ki potekajo na Soči ali v drugih kotičkih v okolici.

Če se odpravljamo na družinske počitnice, verjetno ne bomo obstali le na raftingu, temveč bomo želeli izkusiti še kaj drugega in preizkusiti druge aktivnosti, ki jih ponujajo lokalne turistične oziroma športne agencije.

Na ta način lahko raziščemo še druge kotičke Posočja in dobimo čisto edinstveno izkušnjo, ki je za rafting Bovec ne more vedno ponuditi.

S programi za canyoning Bovec posebej navdušuje

Na svoj račun bodo prišli tudi pravi avanturisti, ki se zanimajo za canyoning. Bovec ima zanimivo ponudbo na tem področju, predvsem s tega vidika, da te odprave vodijo v manj raziskane kotičke soške doline.

Veliko dogajanja je vezanega na reko Sočo, medtem ko ima za canyoning Bovec predvsem programe, ki potekajo na njenih pritokih.

To so soteske manjših potokov, ki so bistveno bolj zanimivi za raziskovanje, sploh če se odločimo za zanimive odprave z vodenim spremstvom izkušenega vodnika. Tako dobimo izvrstno opcijo za celo družino, splet lahko računamo na široko ponudbo in pestro izbiro različnih programov.

Canyoning Bovec ponuja predvsem izkušenim avanturistom

Treba je sicer opozoriti na to, da je canyoning pogosto nekoliko bolj zahtevna aktivnost, pri kateri nam koristijo tudi izkušnje.

To velja predvsem za kakšne daljše in zahtevnejše odprave, na katere se ne moremo podati z otroki. Ravno zato je pametno pravočasno preveriti, kaj nam za canyoning Bovec sploh ponuja. Na voljo so različni programi, ki so prilagojeni različnim avanturistom.

Canyoning na mirni vodi v sončnem zahodu.

Zahtevnejše odprave trajajo lahko tudi po šest ur ali več, vodijo preko mnogih naravnih ovir, vključujejo plezanje in spuščanje po vrveh, skoke v vodo, lahko tudi spust po naravnem toboganu.

Predvsem pa zahtevajo kar nekaj vzdržljivosti in dobro fizično pripravljenost. Medtem pa canyoning Bovec nudi tudi družinam, ki se ne nameravajo odpraviti na tako zahtevno preizkušnjo – na voljo so namreč tudi začetnikom prijazne odprave, ki so bistveno krajše in lažje.

Takšne odprave trajajo morda dve uri, na njih pa se vseeno dobro seznanimo z različnimi vrstami ovir, ki jih prinaša canyoning.

Bovec ima na tem področju dokaj prilagodljive programe, se pa splača vnaprej preveriti, kakšne odprave so na voljo in katera soteska bo najbolj primerna za družino.

Pričakujemo lahko izvrstno izkušnjo, če se odločimo za pravi program.

Canyoning je povsem edinstvena dejavnost, s katero se druge aktivnosti ne morejo primerjati. Popelje nas v neokrnjeno naravo, iz vsakega udeleženca zvabi raziskovalni duh in nas prelevi v prave avanturiste.

Vse pravice pridržane | Optiweb