Čista hiša in njena okolica

Female hand wiping dining tableČisto stanovanje ali čista hiša sta še danes eden od načinov odražanja človekovega življenjskega sloga. Metla, smetišnica ter mokra krpa pa so že zdavnaj izgubili na pomenu. Že nekaj let je najbolj pogost pripomoček za čiščenje prostorov vodni sesalec.

V osnovi so še vedno najbolj zastopani t.i. suhi sesalniki, ki vsebujejo filter vrečko in so primerni zgolj za suho sesanje. Za razliko od njih je vodni sesalec namenjen tako suhemu sesanju, kakor tudi mokremu sesanju, običajno tekočin itd. Poleg takih sesalnikov pa poznamo tudi vodne sesalnike zt vodnim filtrom.  Za  učinkovito delovanje taki sesalniki uporabljajo vodo, ki je filter in »odpadna vrečka« v enem. Ravno zaradi t.i. vodnega filtra je možnost izpusta prašnih delcev nazaj v prostor minimalna. Cenovni razpon sesalnikov se giblje od skromnih 40€ pa vse tja do 800€, svetujem vam, da si ogledate spletno trgovino Gitas, kjer vam je na voljo profesionalna oprema po ugodnih cenah. Razlike v ceni nastanejo tudi zaradi same izvedbe, različne sesalne moči, vrste nastavkov za sesalec, vrste uporabe itd.

Če ste tip človeka ki imate poleg pospravljenega stanovanja radi tudi pospravljeno dvorišče pa si lahko delo olajšate z  pometalnim strojem. Pometalni stroji so namenjeni čiščenju vašega manjšega ali večjega dvorišča. Najbolj poznani so stroji na ročni potisk, obstajajo pa tudi takšni z motorjem, s katerim se lahko kar vozite po vašem dvorišču, seveda če je dvorišče veliko.

Če takšnega pomočnika za dvorišče še nimate, bodite pri nakupu pozorni da ne kupite mačka v žaklju. Nizka cena ne garantira, dobrega delovanja in obstojnosti. Večkrat se namreč zgodi da poceni pometalni stroji ne delujejo pravilno, po navadi se glavna pometalna krtača ne vrti v pravilno smer. Zato bodite pozorni da glavna krtača pometa naprej.

Vse pravice pridržane | Optiweb